AYDIN / İNCİRLİOVA - 50.Yıl Ortaokulu

Mrt

Tatbikat öncesinde, okul yönetimi tüm sınıflara, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) hazırladığı videoları izletti. Videolar, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler konusunda öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

İlk siren sesinin duyulmasıyla birlikte, öğrenciler anında eğitimde öğrendikleri "çök, kapandı tutun" hareketlerini uygulayarak masalarının altına sığındılar. Depremin geçtiğini belirten ikinci siren sesiyle birlikte öğrenciler, sakin bir şekilde okulu terk etmek üzere tahliye edildi.

Şbt

Yıl Ortaokulu Değerler Kulübü öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Avni AKAR, Okul Müdürü Nevzat ERGÜN, Değerler Kulübü Türkçe öğretmeni Neslihan AYDIN, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Duygu SERBEST İncirliova Belediyesine ait otobüsle Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında; milli, manevi, kültürel, tarihi değerlerimizi yerinde görmek ve gelecek kuşaklara aktarmak gayesiyle Koçarlı Çakırbeyli Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ne gezi düzenlemiştir. Gezimiz İncirliova Belediyesi Tarihi Hangar Restaurantta öğle yemeği ikramıyla son bulmuştur. Bu gezinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Gezimizden kareler...

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen Cumhuriyet değerlerini resim yolu ile anlatmak, öğrencilerimize Cumhuriyet bilincini aşılamak ve öğrencilerimizin Cumhuriyet ile duygularını sanat yoluyla aktarmalarını sağlamak için okulumuzda 19/10/2023 Perşembe günü "Cumhuriyetin 100.Yılı” konulu resim sergisi öğrenci ve velilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Açılan sergi;öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz ve velilerimiz tarafından büyük bir ilgi görmüştür.

Ekm

Matematik öğretmenimiz Tuğçe Güzel Yılmaz ve okul müdürümüz Nevzat Ergün'ün önderliğinde öğrencilerimiz Tales Matematik Müzesi ve Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik Parkını gezdi.

Matematiği soyut olmaktan çıkarıp somut hale getiren müze, öğrencilerin deneyerek, eğlenerek daha kolay öğrenmelerine olanak sağlamanın yanında, matematiği ezberden çıkararak elle tutulur, gözle görülür hale getirmenin yanı sıra dünya tarihinde iz bırakan matematik üstatları ile tanışma ve onların teorilerini öğrenme fırsatı da sağladı. Ayrıca öğrencilerimizin matematik önyargılarını da yıkma anlamında faydalı bir gezi oldu.